...:::LANCIA KLUB - FORUM:::...

Právě je sob dub 21, 2018 08:08

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2015 10:54 
Offline
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 20, 2013 18:29
Příspěvky: 887
snímač pedálu spojky. když chybu smažeš a stojíš na místě, tak to nejspíš ani nezjistí, že je KO. musíš ji začít používat, a chyba ti naskočí zpět. vyměň čidlo a nejspíš to začne fungovat. ;-)

_________________
Lancia Delta & Ford Puma Amateur Racing Team driver

Ford Mondeo ST 220
BMW M3 E46

history: Lancia Lybra JTD, Lancia Prisma TDS, Lancia Prisma Integrale


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2015 12:01 
Offline
Člen klubu
Člen klubu

Registrován: sob pro 08, 2007 20:12
Příspěvky: 685
Bydliště: Tanvald
než ty snímače začneš měnit,tak je jen zkus nastavit di správný polohy,stačí,aby byl jen posunutý kousek nahoru a je furt rozepnutý a auto si myslí,že máš vyšlápnutou spojku :lol:

_________________
Alfa 166 2,4 jtd 110 kw
Kappa sw 2,0 20v turbo-bývalá Harousova
Kappa 2,4 20v - Ex
Lybra sw 2,4 jtd 99 kw - Ex
Lybra sw 2,4 jtd 110 kw - Ex


Obrázek Spotřeba LANCIA KAPPA 2.0 20v turbo 162 kW / 0 HP


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2015 14:25 
Offline

Registrován: čtv čer 19, 2014 19:41
Příspěvky: 43
Citace:
než ty snímače začneš měnit,tak je jen zkus nastavit di správný polohy,stačí,aby byl jen posunutý kousek nahoru a je furt rozepnutý a auto si myslí,že máš vyšlápnutou spojku :lol:
Tak jsem se díval na spojkový pedal a mám prasklou pružinu, která vrací/vymezuje spojkový pedál. Zítra se zastavím do fiatu jestli to jde koupit, neřešil jste koupi něčeho takového? Nicméně ta příčina asi opravdu bude v tom spojkovém pedálu, asi kvůli té prasklé pružině je spojkový pedál odhadem 2cm pod brzdovým.

Nebo se dá spojkový pedál vymezit ještě jinak?

Díky za rady


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2015 15:19 
Offline
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 20, 2013 18:29
Příspěvky: 887
povedlo se ti lokalizovat to čidlo? není to tak, jak popisuje Aleš?
tj. když ten pedál přizvedneš o ty 2 cm nahoru, tak čidlo konečně zaznamená vyšlápnutou spojku a přestane signalizovat závadu?

otázka je, kdy se zaznamená chyba - jestli kupříkladu při rychlosti, kdy je jasné, že jsem musel řadit, ale přitom nebyl zaznamenán stisk spojky ani jednou.

tak jako tak to bude na výměnu té pružiny, což pochybuji že seženeš samostatně, takže celý pedál. vzhledem k tomu, že nemáš údaje o správných rozměrech (počtu vinutí, délky, průměru, materiálu apod), tak se ti ani nevyplatí laborovat, jakou tam nacpat.

_________________
Lancia Delta & Ford Puma Amateur Racing Team driver

Ford Mondeo ST 220
BMW M3 E46

history: Lancia Lybra JTD, Lancia Prisma TDS, Lancia Prisma Integrale


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2015 20:49 
Offline

Registrován: čtv čer 19, 2014 19:41
Příspěvky: 43
Citace:
povedlo se ti lokalizovat to čidlo? není to tak, jak popisuje Aleš?
tj. když ten pedál přizvedneš o ty 2 cm nahoru, tak čidlo konečně zaznamená vyšlápnutou spojku a přestane signalizovat závadu?

otázka je, kdy se zaznamená chyba - jestli kupříkladu při rychlosti, kdy je jasné, že jsem musel řadit, ale přitom nebyl zaznamenán stisk spojky ani jednou.

tak jako tak to bude na výměnu té pružiny, což pochybuji že seženeš samostatně, takže celý pedál. vzhledem k tomu, že nemáš údaje o správných rozměrech (počtu vinutí, délky, průměru, materiálu apod), tak se ti ani nevyplatí laborovat, jakou tam nacpat.
Ahoj, takze jsem to dneska znovu napichl a hlásilo to obě chyby, po smazání se znovu objevila pouze chyba P1662, ovšem je mi jasné že jakmile nastartuji odjedu tak se určitě objeví znova. Vyzkouším zítra.

K čidlu ovládání spojky dotaz. Sundal jsem dneska kryt u pedálu abych tam líp viděl. Čidlo jsem viděl pouze u brzdového pedálu.
V příloze jsem vyfotil fotku pedálu spojky a je tam takový plastový váleček, tam bych řekl že byla ta pružina která se vylomila, váleček je plný vazelíny. Čidlo ovládání spojky teda netuším kde je :( Asi jsem slepej.


edit: tak podle EPERu ta pruzina vcetne vodici listy lze koupit, cela ta sranda vyjde asi na cca 500kc. Za pruzinu chteji asi 270kc.viz. odkaz na EPER - http://eper.fiatforum.com/eper/navi?COU ... GUI_LANG=B" onclick="window.open(this.href);return false;


Přílohy:
spojka_pedal_lybra.jpg
spojka_pedal_lybra.jpg [ 481.41 KiB | Zobrazeno 782 x ]
Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon črc 06, 2015 22:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 25, 2005 11:15
Příspěvky: 4271
Bydliště: Soběslav tel:608853577
spínač je jakoby nahoře vzadu nad pedálem

_________________
Lancia Delta HPE 1.9 JTD 6q
Lancia Delta 1.6 HF 16v
Lancia Delta HF Integrale 16V v přípravě
Lancia Stratos replika v přípravě


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: úte črc 07, 2015 08:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 16, 2008 17:36
Příspěvky: 3759
Bydliště: Velvary
Musíš strčit lebeň až skoro pod pedály a koukat nahoru :lol: , pak to uvidíš... P.S. Tyhle věci se snad líp dělaj po hmatu :?

_________________
Lancia Lybra SW 1,9JTD


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pát črc 10, 2015 19:08 
Offline

Registrován: čtv čer 19, 2014 19:41
Příspěvky: 43
tak snímač vyměněný (docela porod), kluci prosím Vás může mi někdo vyfotit jak je tam umístěna ta pružina s těmi vodítky na tom spojkovým pedálu? Už mě došly díly tak to chci opravit.

Opravdu ta poloha pedálu musí výš, jinak je to rozepnuté, dneska po výměně snímače když zvednu spojkový pedál tak to pěkně cvakne.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pát črc 10, 2015 20:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 25, 2005 11:15
Příspěvky: 4271
Bydliště: Soběslav tel:608853577
ten bazmek je opřen o protistěnu,a skládá se z dílu,který vypadá asi jako šíp,pak je pružina a ten díl co ti zbyl na pedálu.A prakticky to odtlačuje pedál,neboli drží ve správné poloze.

_________________
Lancia Delta HPE 1.9 JTD 6q
Lancia Delta 1.6 HF 16v
Lancia Delta HF Integrale 16V v přípravě
Lancia Stratos replika v přípravě


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: sob črc 11, 2015 17:38 
Offline

Registrován: čtv čer 19, 2014 19:41
Příspěvky: 43
Citace:
ten bazmek je opřen o protistěnu,a skládá se z dílu,který vypadá asi jako šíp,pak je pružina a ten díl co ti zbyl na pedálu.A prakticky to odtlačuje pedál,neboli drží ve správné poloze.
jj diky za tip. Zkousel jsem to pridelat, ale zmacknout to vcelku tak abych to cele dostal dovnitr a zajistil cepem, tak to nemam sanci. Prosim nejaky typ jak to tam dostat a zajistit aniz bych potreboval silu jak 10 chlapu? Diky


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv črc 27, 2017 17:34 
Offline

Registrován: sob čer 27, 2015 21:18
Příspěvky: 79
Čau kluci.

Přijpojím se k tomuto vláknu, ať nezakládám nové. Nefunguje mi tempomat - mrtvé čidlo. Koupil jsem nové, ale asi je chyba někde jinde.
Pokud bych sešlápnul pedál spojky, tak mi rozbije nové čidlo. Buď mi tam něco chybí a nebo je nějak ohnutý ten plech na pedálu.
Může mi to někdo, prosím, nafotit, jak to má vypadat, případně, co mi chybí?

Moc děkuji.


Fotka č.1: Pedál není sešlapnutý
Fotka č.2: Pedál sešlápnutý (ne úplně)
Fotka č.3: Pedál sešlápnutý naplno


Přílohy:
1.JPG
1.JPG [ 5.99 MiB | Zobrazeno 540 x ]
2.JPG
2.JPG [ 6.06 MiB | Zobrazeno 540 x ]
3.JPG
3.JPG [ 6.13 MiB | Zobrazeno 540 x ]
Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv črc 27, 2017 22:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob črc 09, 2005 14:10
Příspěvky: 4510
Bydliště: Nový Jičín
Zkus popřemýšlet proč je ze současného "ohybu" na kraji kontaktního plíšku oloupaný lak, a jak má tlačit na pístek snímače.

_________________
integrale LS SW 4v 4V 4WD 4x42 CV s DPH, 140 k bez


Naposledy upravil(a) Lubos 42 dne ned črc 30, 2017 05:37, celkem upraveno 1 x.

Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pát črc 28, 2017 10:30 
Offline

Registrován: sob čer 27, 2015 21:18
Příspěvky: 79
Vyřešeno.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pát črc 28, 2017 10:53 
Offline
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: pát bře 31, 2006 09:28
Příspěvky: 7784
Bydliště: Kolín
Tak by si mohl alespoň napsat jak. I když předpokládám, že stačilo narovnat ten plech.

_________________
Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition
KIA CEED SW 1.6 GDI TOP


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pát črc 28, 2017 11:45 
Offline

Registrován: sob čer 27, 2015 21:18
Příspěvky: 79
Já mel ještě vyskočenou tu pružinu vzadu, co se opírá o podlahu. Tak jsem vytáhnul celej spojkovej pedál ven. Plech jsem narovnal a nasadil pružinu. Vše namazal a vrátil. Ve finále to bylo jednoduchý a jak to bylo venku, tak bylo hned vidět, jak to má být. Akorát je to všechno na blbým místě a přístup s většíma rukama je nic moc.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz