...:::LANCIA KLUB - FORUM:::...

Právě je stř dub 25, 2018 06:26

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 52 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Záložka "členové"
PříspěvekNapsal: stř srp 23, 2006 21:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 18, 2005 16:33
Příspěvky: 73
Bydliště: Klatovy
ne že by to nějak vadilo, ale pro pořádek ,je u mě chybně uveden rok narození...správně jsem o rok starší. :cry: škoda. :!:

_________________
Phedra 3.0 V6 Aut.
136 Diesel PS ..! Lybra


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 23, 2006 22:31 
Offline
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: čtv říj 06, 2005 21:45
Příspěvky: 544
Bydliště: Klatovy
To jsme skoro všichni :lol:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 18:16 
Offline

Registrován: pát led 12, 2007 11:08
Příspěvky: 4399
Pisnu to sem, protoze nadpis odpovida, ale obsah ne :) nevadi :)

Tak me napadlo, ze sice nevim, jak je resena zalozka "Clenove", esi je to v PHP a nacitani z databaze nebo prime HTML, podle vseho asi prime html, takze by to asi bylo horsi, nicmene, vubec by neskodilo filtrovani clenu podle aut :) treba nejaky combobox na zacatku, kde bud budou vsechny modely, nebo jen ten model, ktery si v comboboxu vyberes. Chapu, ze pokud je to jenom tabulka v HTML, uplne radikalne by to melnilo situaci, nicmene databaze ma svoje vyhody, a vzhledem k tomu, ze forum beha na MySQL pokud se nemylim, tak databaze uz existuje, znamenalo by to teda jednu tabulku a kompletni prepis zalozky clenove, coz je sice fajn, akorat je to moc prace pro zbytecnou hovadinu, co? :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 18:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob črc 09, 2005 14:10
Příspěvky: 4510
Bydliště: Nový Jičín
A neumělo by to pak řadit podle jmen, bydliště, věku lida nebo auta Já jsem si to začal dělat jen tak v Excelu ale nedokončil jsem to a co s tím pak ?

_________________
integrale LS SW 4v 4V 4WD 4x42 CV s DPH, 140 k bez


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 18:57 
Offline

Registrován: pát led 12, 2007 11:08
Příspěvky: 4399
Citace:
A neumělo by to pak řadit podle jmen, bydliště, věku lida nebo auta Já jsem si to začal dělat jen tak v Excelu ale nedokončil jsem to a co s tím pak ?
No umelo :) umelo by to radit podle toho, podle ceho to radit nauci ten kdo to pise :) teda jako PHP+MySQL neni moje parketa, ja radej C++ nebo C, ale tak myslim, ze by to nebyl az takovy problem ;)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 19:03 
Offline
Administrator
Administrator
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 15, 2005 22:09
Příspěvky: 5215
Bydliště: Praha
Začal jsem to dělat před rokem, ale pak jsem to stopnul, protože se vždycky naskytly věci, co byly důležitější. Teď je to podobné, konečně budu vyřazovat neplatiče, chci udělat na webu nějaké změny atd.

_________________
Lancia Kappa Coupé 2.0t 16v
Lancia Kappa SW 2.0t 16v
Lancia Lybra SW 2.4 JTD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 19:31 
Offline

Registrován: pát led 12, 2007 11:08
Příspěvky: 4399
Citace:
Začal jsem to dělat před rokem, ale pak jsem to stopnul, protože se vždycky naskytly věci, co byly důležitější. Teď je to podobné, konečně budu vyřazovat neplatiče, chci udělat na webu nějaké změny atd.
A nemyslis, ze kdyz to nabouchas do tabulky, budes pak mit nejenom prehled o poplatcich, ale treba by se to diky nejakym Triggrum dalo zautomatizovat? Treba prave vyrazeni neplaticu? Tedka pres skolni rok, toho mam docela kotel - Skola, prace a tak ;) , ale o prazdninach bych moh kdyztak s necim pomoct, oprasim znalosti z webdesignu, jakoze jsou sice ubohe, ale od toho jsem na VUT FIT, kde mi dali zaklady na vsechno, ne? Tak bych kdyztak pomoh.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 19:55 
Offline
Administrator
Administrator
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 15, 2005 22:09
Příspěvky: 5215
Bydliště: Praha
S tou tabulkou by to nebylo tak jednoduché. Nemám u členů jen přehled o tom, kdo platil nebo ne a kolik, ale i objednávky triček a samolepek, adresy, účast na srazech, příjmy a výdaje se počítají nejen u jednotlivých členů, ale i u triček, srazů atd. Tohle bych určitě nechtěl spojovat s databází na webu. Když totiž 20 členů odejde, v databázi by sice nebyli, ale zároveň by ze statistiky zmizely i jejich platby, které mají vliv na výsledek. Pro tyhle účely je ideální klasická tabulka v excelu. Neříkám, že to řazení na webu není dobré, určitě by se využilo. Zatím to ale dělat nebudu. Až na to přijde řada, tak se ozvu, díky za nabídku :)

_________________
Lancia Kappa Coupé 2.0t 16v
Lancia Kappa SW 2.0t 16v
Lancia Lybra SW 2.4 JTD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 20:14 
Offline

Registrován: pát led 12, 2007 11:08
Příspěvky: 4399
No uvidime, kdyztak navrhnem celou nejakou databazi i s tim vsim, co tam budes chtit evidovat, nerikam, ze nahazet to do jedne tabulky je reseni, prave naopak, to je prasarna na N-tou, jen rikam, ze staci jedna databaze k tomu aby to fungovalo dobre jak ucetne tak i jako podklady pro web :). Tu databazi bych zmaknul, to by nemel byt problem, nechal bych to ale fakt tak na cerven, cervenec, pak si nad to sednu, a vytahnu z tebe vsechno co tam budes potrebovat evidovat a navrhnem nejakou kompletni databazi se vsim vsudy. Vsak se uvidi :) No a pak by se treba udelalo nejaky ucetni rozhrani - ktery by bylo jenom pro Administratory a vedeni, tz. asi pro tebe. a Clenska sekce by se taky mohla nacitat z toho. Sice to uz zavani dospelym informacnim systemem, ale kdyz nebudou velke naroky, tak se to nejak splaca :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 20:28 
Offline
Administrator
Administrator
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 15, 2005 22:09
Příspěvky: 5215
Bydliště: Praha
Neříkal bych, že jedna tabulka je prasárna na n-tou. Důležité je vědět, co od toho chceš. Pro mě je důležité, že je to přehledné a hned vidím, co potřebuju. V tomhle případě platí, že v jednoduchosti je síla. Php má sice hodně funkcí, ale když se objeví problém, pak to stojí za to. A jak jsem psal, členská databáze nemůže být propojená s financemi, to by statistiku úplně rozhodilo. Databáze se seznamem členů, informace o autě, městě atd., to klidně, ale některé informace na stávající seznam členů být vázané prostě nemůžou.

_________________
Lancia Kappa Coupé 2.0t 16v
Lancia Kappa SW 2.0t 16v
Lancia Lybra SW 2.4 JTD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2007 20:47 
Offline

Registrován: pát led 12, 2007 11:08
Příspěvky: 4399
Citace:
Neříkal bych, že jedna tabulka je prasárna na n-tou. Důležité je vědět, co od toho chceš. Pro mě je důležité, že je to přehledné a hned vidím, co potřebuju. V tomhle případě platí, že v jednoduchosti je síla. Php má sice hodně funkcí, ale když se objeví problém, pak to stojí za to. A jak jsem psal, členská databáze nemůže být propojená s financemi, to by statistiku úplně rozhodilo. Databáze se seznamem členů, informace o autě, městě atd., to klidně, ale některé informace na stávající seznam členů být vázané prostě nemůžou.
Ja se s tebou nechci hadat, ale samozrejme, ze platby, kdyz uz jednou vzniknou, tak musi byt evidovany. Tam prima vazba byt nemuze, to je pravda, resp. Spravne se takova data nemazou, v databazi zustavaji, ale jsou oznacene jako smazane, to pak cely problem resi. To co je v databazi ulozeno vubec nemusi vznikat prave pro ucely webu. Spis bych to videl na vytvoreni databaze pro tebe jako predsedu. Kde bys mohl evidovat finance. Jedna z tabulek by pak zakonite stejne musel byt seznam clenu - ten urcite nemas jenom pro potreby webu, nebo ano? Predstav si informacni system, kam budes jenom bouchat data o tom co potrebujes a ktery MIMOCHODEM bude mit v sobe i seznam clenu. Takze pak uz by se pripsal jenom stupidni PHP skript a ten seznam to vypise.

Jinak jedna tabulka: je to prasarna na n-tou, pokud chces aby nemelo jen jednu funkci :) (jinak tabulka, myslim, databazova tabulka ;) )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2007 09:23 
To je právě ono - já v té tabulce nepotřebuju další funkce - nepotřebuju řazení podle toho, kdo poslal nejvyšší příspěvky nebo si objednal nejvíc triček, tyhle věci mi k ničemu nejsou. Jde pouze o informace a ty v tomhle případě vidím okamžitě. Nemusím nikde klikat a nezdržuje mě to. Vím, jak to myslíš, ale v případě mého seznamu má spousta dalších funkcí spíš opačný efekt :wink:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2007 14:14 
Offline

Registrován: úte bře 06, 2007 12:30
Příspěvky: 5
Trošku do databází dělám ;) Takže pokud chcete, můžu vám nějaký datový model i s kompletní sadou dotazů připravit.... Stačí se ozvat :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2007 14:43 
Offline

Registrován: pát led 12, 2007 11:08
Příspěvky: 4399
Citace:
Trošku do databází dělám ;) Takže pokud chcete, můžu vám nějaký datový model i s kompletní sadou dotazů připravit.... Stačí se ozvat :)
no vidis :) ja bych se to musel znova ucit, takze by mi to trvalo asi dlouho, vsak pak muze kazdy prispet svoji troskou :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 16, 2007 09:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 22, 2005 17:18
Příspěvky: 2851
Bydliště: Brněnsko, telefon 603 834 810
dane, neslo by trochu apelovat na lidi co nemaji fotku auta v profilu?je to trochu skoda, kdyz sem prijde nekdo, kdo premysli, ze by se pridal a jak klika po clenech, tak jsou tam jen jmena a prazdny pozadi :cry:

_________________
Lancia Y10


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 52 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz