nejak jsme se bavili ze by jsi potreboval ten origos rozmer vid?...ja bych potreboval spis poresit to napojeni....tu trubku samotnou bych si poresil,ale nevim jak udelat ty manzety abych to napojil k motoru a intercooleru..nemel by jsi nejakou fotku nebo neco jak to vypada?
no tak jsem koukal ze na oleji mam najeto presne 10 000km a na palivovem filtru 20 000km...tzn ze kabinovy filtr je tam uz cca 30 000km...takze me ceka asi vymena komplet vseho..ale uz asi nepujdu do sellenie...asi se u ni opravdu plati hlavne znacka...sehnal jsem olej ktery ma jeste lespi specifikace nez 10w-40 turbodiesel od sellenie...selenie ma ACEA A3,B3 a ja tam budu mit olej A3,B3-B4..je to holandsky VAT je to olej ktery splnuje normu pro nove Mercedesy a VW tak to snad nebude zadny patok na mazani sicich stroju
myslite ze je to vhodny olej do JTD ?
Polosyntetický motorový olej. API SL/CF, ACEA A3/B4, MB 229.1, VW 500 00, 505 00
Jasně , že je dobrej. Selenia je taky dobrá, ale platí se za značku, je to stejně dobrý olej jako každý jiný. Podle mně bych se vyhnul jen českým ( nebo slovenským) olejům - mají nedobrý základ - holt ruská ropa..... ( ale do starého a levného auta bych mogul dal) . A se značkových olejů bych nedal castrol - ne že by byl špatnej - je to normální , průměrný olej - ale vadí mi u něj ta marketingem vyhnaná cena - za spoustu peněz tuctovej olej. Doporučuji oleje z německých nebo belgických rafinérií - používají kvalitní olejový základ z arabské ropy, ne ruskej sráč....Fuchs, Elf, Mobil , Champion....