To je tezky, oficialni muzeum Lancia neexistuje. Na to je ten fantozzi ve svetru moc velkej ignorant...

Nicmene jednu modrou Kappu limuzinu s cernou vinylovou strechou ma jeden lancista ve Svycarsku a da se pravidelne potkat na tamnich srazich LCS nebo na tradicnim srazu ve Fobellu, ktery porada Lancia Valsesia Club, s kterym LCS uzce spolupracuje. Na takovych srazech mate nejvetsi sanci potkat opravdu vzacne Lancie od predvalecnych modelu az po moderni rarity typu prodlouzene Themy a Kappy.
Zajimavou sbirku ma i jeden kamarad a dlouholety clen LCS, ktery si zaridil soukrome "muzeum" u sebe doma. Tady je par fotek z jeho garaze:
http://www.lcs.ch/fotos-treffen/2016men ... mitstart=0
Ve sbirce ma namatkou Betu Spider, Betu Coupe, Betu Trevi, Kappu Coupe, Themu 8.32, modrou Themu limuzinu 1. serie, Aurelii, Deltu HF Integrale, Stolu S85 (jeden ze dvou vyrobenych kusu), Gammu berlinu, Flavii, atd... urcite jsem jeste na nektere zapomnel.

K tomu neuveritelne mnozstvi katalogu, literatury, modelu, reklamnich predmetu atd.
Kdyby melo par lidi opravdu seriozni zajem, mohl bych s nim zkusit domluvit nejakou prohlidku pro mensi skupinku lidi. Zaroven ale nic neslibuji, protoze ten odkaz je z prvniho srazu, ktery kdy u sebe poradal a pry po te, co ty fotky obletely internet, se mu uz 2x rozzvonil alarm, ackoliv pred tim roky nic. Takze mi rikal, ze si dalsi podobne akce u sebe doma rozmysli a minimalne si nebude prat delat fotky a oznacovat misto na internetu... coz docela i chapu.

Lancia Delta II 1,6 16V